Sidor

torsdag 14 november 2013

Among others

Jag har inte läst ungdomsböcker på ett tag men den här lockade med sitt omslag och 'blurben' dessutom är den skriven i dagboksformat.
Among others av Jo Walton handlar om Morwenna, en tvilling som blev kvar när hennes syster dog i en olycka. Den utspelar sig i delvis i Wales men också i en sån typisk finare internatskola som man läser så mycket om i böcker men som väl i verkligheten inte är särskilt spännande.
Morwenna är ensam och delvis handikappad efter olyckan och vi får veta att hennes mamma är inblandad. Just nu är det hennes pappa som tar hand om henne men dom känner egentligen inte varandra.
Här finns också ett starkt inslag av det övernaturliga med magi, häxor och fairies och jag tycker kanske att just det är vad som drar ner mitt helhetsintryck lite. Boken hade kunnat blivit ännu starkare utan det. Vad som verkligen driver boken, och Morwenna, är kärleken till böcker och då främst science fiction. Jag blir själv sugen att läsa alla böcker som hon skriver om. Walton skriver också om den starka längtan efter en gemenskap, en 'karass' en följe av nära vänner helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar